Commanderie neemt nieuwe leden op

 

SINT-TRUIDEN - De Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers en hun Gastronomie introniseerde op haar jaarlijks kapittelbanket dertien nieuwe leden.
Zij worden opgenomen in de Keizerlijke Commanderie wegens hun verdiensten voor de sector in verschillende graden, van officier tot eremaarschalk.
 
Jos Lacroix en Gisèle Joris worden maarschalk. Jos Lacroix is woordvoerder en persverantwoordelijke van de commanderie.
 
Luc Martens werd aangesteld als Presidiumassistent en wordt webmaster van de nieuwe website van de Keizerlijke Commanderie: www.keizerlijke-commanderie.be.
 
Veerle Heeren heeft als ex-minister de hoogst mogelijke graad binnen de Keizerlijke Commanderie behaald, doch als burgemeester van Sint-Truiden wordt ze nu lid van het Consult-Praesidium.
 
Marc Van de Vijver is Vlaams volksvertegenwoordiger en burgemeester van Beveren: hij krijgt de titel eremaarschalk.
 
Carl Nijssens en Roger Clerinx zijn beiden schepen van de stad Sint-Truiden, de eerste van sport, de tweede van cultuur. Zij worden grootofficier.
 
Tenslotte werden nog zes prominenten uit de fruitsector opgenomen met de graad van officier: Ann Schenk, Guido Neven, Wim Martens, Danny Alderweireldt, Michel Manette en Jozef Tuts.
 
Zij legden allemaal de eed van trouw aan het Haspengouws fruit af en werden door de voorzitter van de Keizerlijke Commanderie, Josette Moria, met het zwaard geïntroniseerd.