Wedstrijd Beste Fruitsoep

 

Uitnodiging voor de zoektocht naar de

“Beste Fruitsoep 2013”

 

De Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers en hun Gastronomie organiseert in 2013 een zoektocht naar de “Beste Fruitsoep”.

Dit kadert in haar doelstelling nl. de promotie van het fruit, fruitsappen en andere bijproducten, onder andere door het opzoeken en in ere herstellen van typische streekgerechten, vooral dan fruitgerechten.

 

Het in te dienen recept betreft de bereiding van een ‘fruitsoep’ met inlands fruit uit de streek.

Soep staat bekend als de eigenlijke inleiding tot de maaltijd maar een fruitsoepje kan ook als tussengerecht of als nagerecht worden geserveerd.

Mits bronvermelding mogen oude recepten of elementen uit oude recepten overgenomen worden in een hedendaagse bereidingswijze.

Het recept moet bestaan uit een originele titel, de benodigdheden en de bereidingswijze. Het is wenselijk een kleurenfoto van het gerecht toe te voegen.

 

Het recept moet verzonden worden naar de voorzitter van de Werkgroep,

p/a Clem Verheyden, Gorsem-Dorp 31, 3803 Sint-Truiden

of via e-mail naar clem.verheyden@telenet.be .

Inzendingen die na 24 juni 2013 toekomen zullen geweigerd worden voor deelname.

 

Het recept zal gelezen worden door een jury onder voorzitterschap van de heer Jacques Collen, voorzitter van de Academie voor de Streekgebonden Gastronomie.

 

De jury zal aan de voorzitter van de Werkgroep 9 finalisten voorstellen,die zullen deelnemen aan de finale die zal plaats vinden in de leskeuken van de SOLV, Campus OLV, Diestersteenweg 146, 3800 Sint-Truiden, op 13 juli 2013 .

 

De auteurs van de vijf bekroonde recepten ontvangen een diploma en mogen de titel dragen van “Laureaat ‘Beste Fruitsoep 2013’ ”

Tevens ontvangen zij een prijzenpakket in natura ter waarde van 100 euro.

                              Reglement fruitsoep 2013