Jeugdambassadeur

“Jeugdambassadeur voor Haspengouw en het fruit”
 
 
 
1. Doel
 
Het doel van de jeugdambassadeur is een schakel tussen het presidium en de jeugd/kinderen. De ambassadeur zal gekozen worden uit de kinderen van Haspengouw;
 
2. Keuze van de ambassadeur
 
Iedereen die zich kandidaat wil stellen krijgt een motivatiefiche of kan een motivatiefiche downloaden waar hij/zij op noteert waarom hij/zij jeugdambassadeur wil worden. Deze fiches worden door de maarschalk van de Keizerlijk Commanderie grondig gelezen. Uit de inzendingen worden drie motivatiefiches weerhouden. Door stemming van het presidium wordt de jeugdambassadeur gekozen. Indien de ouders akkoord gaan wordt de nieuwe jeugdambassadeur bekend gemaakt.
 
3. Functie
 
A. Projecten uitdenken.
 
De ambassadeur zal mee nadenken met de afgevaardigden van de Keizerlijke Commanderie, Dienst Toerisme en de Jeugddienst over projecten ter promotie van het fruit bij de scholen, jeugdbewegingen, kinderen en jongeren.
 
B. Publiek optreden
 
De ambassadeur (of zijn vervanger) zal aanwezig zijn wanneer nodig en prijzen overhandigen aan de winnaars van de wedstrijden uitgeschreven (in eerste instantie door de Keizerlijke Commanderie) voor de kinderen en de jeugd. Het is belangrijk dat de ouders/verantwoordelijke voogd een document ondertekenen waarop toestemming gegeven wordt om foto’s te publiceren in de krant of onze sociale media. (GDPR wetgeving)