Uitslag Beste Fruittob 2021


De beste fruittob komt dit jaar uit Kermt: Lea Jacobs maakte de winnende lekkernij


Vorig jaar werden er heel wat fruittobben gemaakt. Want wie er eens mee begint, probeert en experimenteert tot hij of zij de ideale smaak gevonden heeft. Maar corona stak een stokje voor de jaarlijkse fruittob-wedstrijd van de Keizerlijke Commanderie. Dit jaar namen ze de draad weer op.

Lang zag het ernaar uit dat er ook dit jaar weer geen wedstrijd zou komen, maar het tij keerde en in de zomer startten de die-hards toch opnieuw aan hun fruittob. De gunstige evolutie van de zomer liet deze wedstrijd weer toe. Een wedstrijd met weliswaar minder deelnemers dan anders, maar dat is de normaalste zaak van de wereld in deze onzekere tijden, van wel of niet kunnen of mogen.

Dankzij de sponsors, die weer zo welwillend waren om ervoor te zorgen dat de Beste Fruittob zowat de wedstrijd moet zijn met de meeste prijzen, won iedereen. En als de prijs kleiner uitviel dan verwacht, dan heb je nog steeds je fruittob om van te genieten. Burgemeester Veerle Heeren sprak lovende taal aan het adres van de Keizerlijke Commanderie voor de inspanningen van deze vrijwilligers om de stad, regio en het economisch zo belangrijke fruit te blijven promoten.

“Onze dank gaat ook uit naar de gemeentelijke en provinciale overheden van Sint-Truiden en Limburg die deze wedstrijd al decennia financieel ondersteunen, samen met de veilingen: de Belgische Fruitveiling en Bel’Orta”, zegt Jos Lacroix, voorzitter van de Keizerlijke Commanderie. “En uiteraard ook bedankt aan alle deelnemers, proevers, juryleden, bevriende Confrérieën en collega’s maarschalken die elk jaar hun schouders onder dit project zetten. Volgend jaar komt er zeker een 47ste editie.”

De Beste Fruittob 2021
Jacobs Lea, Kermt
Haesevoets Johan, St-Truiden
Wierinck Els, St-Truiden
Vandebroek Mariëlle, Zonhoven
Cleynen Godelieve, St-Truiden

De Mooiste Fruittob 2021
Meirens-Bierwaerts Freddy, Alken
Millet Fabienne, St-Truiden
Millet Georges, St-Truiden
Vandormael Katy, St-Truiden
Millet Sandra, St-Truiden

De beste Fruitbereiding 2021

Monique Moria, St-Truiden
Vandormael Katy, St-Truiden
Vandevijvere Anke, Stevoort
Van Linden Hadewijch, Diepenbeek
Maes Carlo, St-Truiden

Jos Lacroix