"Fruitsap is hier Appelsap"

Wat krijg je in de Limburgse horeca wanneer je een "fruitsapje" vraagt? In een zeer uitzonderlijk geval vraagt men je welk sap je wil, zoals bij thee, maar 9 keer op 10 krijg je sinaasappelsap voorgeschoteld: in het beste geval vers geperst, in het slechtste geval een aangelengd concentraat uit het buitenland.

Het beste fruitsap is nog steeds sap op basis van Haspengouwse appelen. We hebben bekwame producenten, PIPO en Jonapress, die kwaliteitsvol, natuurlijk, lekker en gezond fruitsap produceren van vruchten die hier geteeld zijn: appelen, peren, kersen... Soms zelfs een comdinatie van twee vruchtensoorten. Ook heel wat telers maken al eigen fruitsap van hun appelen en zelfs wijn van hun kersen.

Het zou al een hele verbetering zijn indien onze horeca, die toch dweept met slogans als "Consumeer hier" en "De lokale zelfstandige eerst", dat zij in hun aanbod een meer prominente plaats bieden aan producten van bij ons: appelsap.

Daarom onze slogan:

FRUITSAP IS HIER APPELSAP